Videos and Photo Galleries

Takaran kolesterol normal bagi tubuh adalah — mg. Kolesterol adalah zat yang berwarna putih seperti lilin yand terdapat pada setiap dinding sel darah yang berasal dari himpuanan lemak selain asm lemak bebas, trigliserida dan fosfolipid yang diproduksi oleh hati. Sebenarnya kolesterol mempunyai fungsi yang baik bagi tubuh yaitu memperkuat membran sel dan membuat hormon-hormon tertentu seperti hormon steroid, jika kolesterol dalam tingkatan normal. Dikarenakan LDL mengandung lebih banyak lemak, lemak tersebut akan menempel dan mengambang pada dinding pembuluh darah. Kolesterol baik atau yang disebut HDL High Density Lipoprotein yaitu lemak yang dapat melarutkan kandungan lemak LDL, membantu membersihkan dinding pembuluh darah dan menghantarkan kembali ke hati. HDL ini mempunyai kandungan lemak lebih sedikit dan mempunyai kepadatan tinggi atau lebih berat. Tirgliserida yatu lemak darah yang diakibatkan dari minuman atau makanan yang tidak sehat yang dikonsumsi semisal:

Hamil tetapi mengalami Haids?

Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. Posted on by Robot Merah Assalamualaikum.

Sebelum ini, suami penyanyi Adira, Adnan atau lebih dikenali sebagai Datuk Red pernah digosipkan keluar dengan seorang pelakon baru iaitu Ardell Aryana.

Walhal mereka menegur sebab sayangkan kita. Mereka dulu makan garam dari kita. Mereka dulu yang kenal dunia ni dari kita. Hanya satu dalam hati mereka. Tiada ibu bapa yang nak anak mereka hidup dalam kesusahan. Now, bila Diana dah jadi seorang ibu, Diana akui kebenaran betapa mak ayah kita ni sangat sayangkan kita. Mereka menegur bukan sebab mereka marah dan benci, tapi sebab mereka sayangkan kita.

Ingat senang nak jadi suami dan isteri orang. Dah cukup ke ilmu memasak, dah pandai sangat ke mengemas rumah, ingat nak jadi isteri orang ni hanya melayan suami je ke, dan macam-macam lagilah Pada Diana semua tu ada benarnya. Sebab itu di Malaysia ni kes perceraian bersepah-sepah kat Mahkamah Syariah hingga tertunda bertahun-tahun.

Terjebak cinta isteri / suami orang

Rakan Pejabat Yang Gersang -kisah benar- Posted on Dah lama aku perhatikan perangainya. Kadangkala make-upnya sampai hampir over. Aku mula merisik kalau-kalau dia ni bini orang juga. Memang ya, dia bini orang.

Siap ada isteri beranak 3 pun keluar dating dengan suami orang lain. Aku tak tahu, suami dia or isteri orang tu tahu ke tidak. Tapi aku rasa, batasan pergaulan .

Kasih dan cinta pada suaminya sendiri membuatkan wanita ini berani menolak ajakan seorang “suami orang” yang mengajaknya berlaku curang! Rakan Facebook Seorang isteri yang tak mahu dikenali, telah membuktikan yang curang adalah satu pilihan. Dan dia menolak untuk melakukan pilihan tersebut! Ceritanya begini — Pada mulanya, wanita ini menerima teguran daripada suami orang tersebut menerusi mesej peribadi di Facebook.

Beliau kenal lelaki itu. Mereka pernah berbincang tentang politik sebelum ini. Menolak dengan elok Daripada gambar yang telah dikongsi, dapat dilihat lelaki itu merupakan ayah kepada dua orang anak. Wanita tersebut pada mulanya tidak menghiraukan mesej itu. Tetapi lelaki ini tak berputus asa! Dia menghantar satu lagi mesej meminta perhatian.

Imgur Akhirnya, isteri ini mengambil keputusan untuk bertindak. Beliau menolak ajakan tersebut dengan lembut. Tapi dia tak kisah langsung!

Datin X: Perempuan Simpanan Sebar Cerita Dalam Kelambu

Pasti saban masa dia akan melahirkan rasa bahagianya berada di sisi kamu. Ini mungkin kelihatan seperti komitmen terhadap masa depan kamu. Tapi, percayalah itu hanyalah kata-kata manis sekadar untuk mendapatkan cinta kamu saja! Dia sanggup mencari hiburan di luar rumah apabila mendapati ada masalah atau perkara yang tidak memuaskan hatinya di rumah, tanpa cuba untuk mengatasi masalah itu.

Tambahan pula, kamu menjadi punca sebenar si dia menipu kepada isterinya. Ingat, si dia mungkin akan mengulangi sikap menipu ini terhadap kamu apabila kamu berdua menghadapi masalah dalam perhubungan kamu kelak.

Jul 08,  · Bukannya aku tak pernah dating. Selalu je, tapi bukan dengan dia, tapi dengan ‘orang lama’. Selalu je, tapi bukan dengan dia, tapi dengan ‘orang .

Assalamualaikum Hello hello hello. Hari ni, agak bosan lah. Main dota pun bosan. Tengok tivi pun bosan. Cuma tunggu masa untuk baca novel je sebab baru tadi novel [Tunas] Hlovate sampai ke rumah. Ingat boleh terus baca, tepi tengok-tengok adik-adik perempuan aku berebut nak baca. Masing-masing pasang muncung bila novel kena buat lari.

So, memandangkan I adalah abang yang baik, maka dengan itu, I kasi lah dieorang baca dulu.

‘Kenapa Saya Pilih Kahwin Suami Orang’ Sebelum Kecam, Hadam Isi Hati Madu Ketiga Ini

Macam polis je awak tanye. Tak nak jawab tak ape. Tak luak pon daging saya.

Cinta tu buta, tak mengenal siapa, paras rupa, harta benda kalau seseorang tu dah bebetul jatuh cinta but now i nak kongsi ngan uols uols nie pasal bercinta dengan suami orang terutama pada kawan kawan PEREMPUAN saya yang nak berkahwin dengan suami orang.

Hamil tetapi mengalami Haids? Salah satu tanda kehamilan ialah tidak dating darah haids pada tarikh sepatutnya. Oleh itu saya berasa amat pelik jika ada wanita yang mengaku hamil dan mengalami haids. Kedatangan haids dan kehamilan ibarat malam dan siang. Mana mungkin malam dan siang berlaku serentak. Begitu juga dengan kehamilan dan kedatangan haids. Mustahil orang yang hamil akan kedatangan haids kerana kedua-duanya tidak berlaku serentak.

Kekeliruan ini juga menyebabkan doctor mengira tarikh dijangka melahirkan bayi date of delivery pada tarikh yang salah. Masalah ini selalunya diselesaikan dengan bantuan pemeriksaan ultrasound. Sebenarnya mereka mengalami pendarahan di awal kehamilan, bukannya kedatangan darah haids. Darah yang keluar dari faraj dan seolah-olah darah haids. Tetapi pendarahan di awal kehamilan dan kedatangan haids adalah suatu yang berbeza. Kalau dari segi syarie, orang yang kedatangan haids tidak perlu solat dan berpuasa, sementara orang yang hamil dan mengalami pendarahan di awal kehamilan wajib bersolat dan berpuasa kerana darah itu bukan darah haids.

12 Tipe Suami Jika Dilihat dari Bulan Kelahirannya

Orang yang durhaka kepada kedua orang tuanya, wanita tomboi, dan lelaki dayuts. Ahmad , Nasai , dan dishahihkan Syuaib Al-Arnauth. Cemburunya Allah adalah ketika ada seorang hamba melakukan apa yang Dia haramkan untuknya. Jika seorang yang sudah pernah menikah selingkuh sampai zina dengan orang lain, maka orang ini seharusnya mendapatkan hukum rajam sampai mati.

Dating ini bukan untuk orang yang couple, bukan untuk budak-budak tapi untuk mereka yang bergelar pasangan suami isteri. Dating high class ini aku boleh cakap .

Adapun menziarahi kubur bagi khunsa dan orang-orang perempuan hukumnya makruh. Ini ditakuti akan berlakunya fitnah yang mana pada kebiasaannya orng perempuan tidak menahan suaranya apabila meratapi orang yang meninggal dunia sekalipun perempuan itu sudah tua. Tetapi menziarahi makam Rasulullah S. W adalah sunat bagi semua golongan Berkata orang perempuan dibolehkan menziarahi makam Rasulullah S. W setelah mendapat keizinan daripada suami atau ibubapa.

Ini kerana menziarahi kubur orang alim ,para ambia dan syuhada mereka dapat mengambil iktibar daripada kesolehan mereka ,kemuliaan para ulama dapat dizahirkan melalui menziarahi kubur mereka. Dengan keadaan demikian dapat mengingatkan kembali tentang amalan yang mereka lakukan semasa di dunia. Seterusnya mendorong mereka untuk menghitung kembali amalan-amalan mereka yang telah dilakukan supaya dapat menjauhkan mereka daripada azab Allah. Ini boleh menyebabkan mereka akan meratapi dengan meraung-raung ,memukul badan sendiri serta mengoyak baju di kawasan perkuburan lebih-lebih lagi sekiranya orang yang meninggal dunia itu dikasihi sehingga membawa mereka menyalahkan takdir.

Tidak dibenarkan memakai bau-bauan dan perhiasan semasa menziarahi kubur. Jika perempuan tersebut pergi bersama ajnabi hendaklah ia menaiki kenderaan yang dapat melindungi dirinya dari sebarang fitnah disepanjang perjalanan ke sana. Sekiranya seseorang perempuan pergi menziarahi kubur boleh menimbulkan fitnah atau menyebut-nyebut sifat orang yang meninggal dunia tentang kelakuannya dan meratapi pemergian dan meraung-raung.

Suami Tangkap Isteri Berasmara


Hello! Do you need to find a partner for sex? Nothing is more simple! Click here, registration is free!